Proces

Programul Mind Lab captează atenția copiilor și îi ajută sistematic să-și dezvolte capacitatea de gândire, inteligența  emotională și abilitățile sociale pe care copiii le deprind încă de la ore și învață să le aplice atât în joc cât și în situații din viața lor de zi cu zi.

Procesul de învăţare Mind Lab este simplu, dar extrem de puternic și este compus din trei etape:

Prima etapa: Implicarea copiilor într-un joc de gândire.
Copiii învaţă sa joace unul din cele peste 50 de jocuri incluse în acest moment în program. De cele mai multe ori acesta este introdus Trainerul le ofera piesele de joc si le explică regulile și conceptele cognitive care îi vor ajuta să-și dezvolte îndemânarea de a se juca.

Etapa a doua : Învățarea – utilizarea metodei Mind Lab
Trainerul și copii fac rezumatul primei sesiuni de joc cu ajutorul unui model de gândire. Acest model se raportează la procesele cognitive implicate în joc sau la alte procese emoționale și sociale.

Etapa a treia: Transfer – aplicarea in viata reala
Trainerul și copiii analizează modele de joc și inițiază o discuție despre situațiile din viața reală similare situațiilor întâlnite în timpul jocului. Copii reușesc să aplice cunoștințele însușite prin experiența jocului în situații din viața reală: școală, familie prieteni.